Berita Utama

Lebih 500,000 permohonan di aplikasi Gerak Malaysia

Majikan jangan ambil tindakan terhadap pekerja belum dapat kelulusan PDRM

PUTRAJAYA, 9 Ramadan 1441H, Sabtu – Polis Diraja Malaysia (PDRM) menerima lebih 500,000 permohonan orang ramai melalui aplikasi Gerak Malaysia untuk pulang bekerja, kata Menteri Kanan (Kluster Keselamatan), Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob.

Beliau berkata, PDRM akan menyediakan jadual pergerakan yang bermula dari 7 Mei-10 Mei ini bagi tujuan itu.

“Kita akan membenarkan rakyat terperangkap di kampung untuk pulang ke bandar dan sebagainya. PDRM akan membuat kenyataan media mengenai penjelasan yang lebih terperinci mengenai perkara itu.

“Bagi penjawat awam tidak perlu tergesa-gesa untuk balik pada hari ini atau esok walaupun pejabat dibuka pada Isnin ini kerana Ketua Setiausaha Negara (KSN) bersetuju mereka (penjawat awam) tidak perlu memulakan kerja pada Isnin,” katanya pada sidang media harian di sini hari ini.

Ismail Sabri berkata, pihak majikan diminta supaya jangan mengambil sebarang tindakan terhadap pekerja mereka yang belum mendapat kelulusan dari PDRM untuk pulang memulakan tugas pada Isnin ini. – Bernama

Penafian: Kenyataan berita atau artikel ini adalah pandangan peribadi penulis dan tidak mewakili pendirian rasmi Media Isma Sdn Bhd atau Portal Islam dan Melayu Ismaweb.net.

Artikel berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button