Berita Utama

Jabatan Kesihatan Melaka nafi arahan saringan di Masjid Tanah

Tidak pernah keluarkan hebahan berkenaan kepada orang awam

MELAKA, 13 Ramadan 1441H, Rabu – Jabatan Kesihatan Negeri Melaka menafikan telah mengeluarkan arahan untuk diadakan program saringan COVID-19 di Masjid Tanah, Alor Gajah dekat sini, seperti yang tular dan disebarkan menerusi aplikasi Whatsapp serta media sosial yang lain semalam.

Pengarah Kesihatan Melaka, Dr Ismail Ali menerusi kenyataan hari ini berkata jabatan itu tidak pernah mengeluarkan hebahan berkenaan kepada orang awam yang telah mengunjungi sebuah pasar raya di Masjid Tanah.

“Bagaimanapun sesiapa yang terdedah kepada faktor-faktor risiko jangkitan COVID-19 dan mempunyai simptom berkaitan, mereka dinasihatkan untuk datang menjalani pemeriksaan di mana-mana fasiliti kesihatan.

“Untuk maklumat sahih dan sebarang pertanyaan mengenai perkara itu, orang ramai boleh menghubungi Crisis Preparedness and Response Center (CPRC) Melaka di talian 06-2356999/6851 atau emel [email protected],” katanya. – Bernama

Penafian: Kenyataan berita atau artikel ini adalah pandangan peribadi penulis dan tidak mewakili pendirian rasmi Media Isma Sdn Bhd atau Portal Islam dan Melayu Ismaweb.net.

Artikel berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button