Berita Utama

Pengguna disaran bayar bil air tertunggak elak pemotongan

Pemotongan akan dikuatkuasakan bermula 13 sehingga 22 Mei ini

SEREMBAN, 13 Ramadan 1441H, Rabu – Bacaan bil air Syarikat Air Negeri Sembilan Sdn Bhd (SAINS) bagi bulan ini dikeluarkan mengikut bacaan sebenar di tapak berbanding bil dua bulan lepas iaitu Mac dan April yang hanya dibaca secara anggaran.

Ketua Bahagian Perhubungan Awam SAINS Norzita Ismail berkata selaras dengan perkembangan itu, pemotongan bekalan air bagi setiap bil tertunggak akan dikuatkuasakan bermula 13 sehingga 22 Mei ini, dan akan dihentikan sementara semasa sambutan Hari Raya Aidilfitri.

“Ia akan disambung semula pada 30 Mei. Oleh demikian, pengguna diseru agar lebih bertanggungjawab terhadap pembayaran bil air bagi mengelakkan pemotongan.

“Pelbagai kaedah semakan dan pembayaran bil air disediakan untuk pelanggan selain hadir ke Kaunter Perkhidmat Pelanggan SAINS, iaitu dengan membuat pembayaran bil air menggunakan kaedah yang lebih mudah dengan memuat turun Mobile Apps iSAINS atau pembayaran secara dalam talian,” katanya dalam kenyataan di sini, hari ini.

Norzita berkata SAINS akan memulakan operasi perkhidmatan secara menyeluruh hari ini dengan mengekalkan penglibatan tenaga kerja yang minima mengikut keperluan.

“SAINS akan memulakan waktu perkhidmatannya bermula pukul 8.00 pagi sehingga jam 4:30 petang manakala perkhidmatan bersama pelanggan akan bermula pada 9.00 pagi sehingga 4.00 petang sahaja. Pelanggan yang datang ke Kaunter Perkhidmatan Pelanggan untuk sebarang urusan diwajibkan memakai penutup hidung dan mulut,” katanya. – Bernama

Penafian: Kenyataan berita atau artikel ini adalah pandangan peribadi penulis dan tidak mewakili pendirian rasmi Media Isma Sdn Bhd atau Portal Islam dan Melayu Ismaweb.net.

Artikel berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button