Berita Utama

Polis buru 4 warga Indonesia larikan diri selepas saringan COVID-19

Orang ramai minta beri maklumat kepada pihak polis

SEPANG, 27 Ramadan 1441H, Rabu – Polis sedang memburu empat pekerja warga Indonesia termasuk seorang wanita yang melarikan diri dari rumah kongsi di Sepang selepas menjalani saringan COVID-19.

Ketua Polis Daerah Sepang, ACP Wan Kamarul Azran Wan Yusof berkata, syarikat kontraktor pembinaan jalan yang beralamat di Lukut, Port Dickson, Negeri Sembilan itu menjalankan saringan COVID-19 terhadap 26 pekerjanya yang tinggal di rumah kongsi tersebut pada 13 Mei lepas.

Pada 18 Mei, pihak kesihatan memaklumkan seorang pekerja warga Indonesia disahkan positif COVID-19 dan dibawa ke Hospital Sungai Buloh untuk menerima rawatan.

Klinik Kesihatan Sungai Pelek juga telah mengarahkan syarikat membawa kesemua pekerja di rumah kongsi berkenaan menjalani saringan kali kedua di klinik tersebut pada 19 Mei.

“Pada masa yang sama pihak syarikat mendapati empat pekerja berusia antara 22 dan 27 tahun telah melarikan diri,” katanya di sini hari ini.

Menurutnya saringan kali kedua itu mendapati dua warga Bangladesh positif COVID-19 dan dibawa ke Hospital Sungai Buloh untuk rawatan.

“Orang ramai diminta memberikan maklumat serta kerjasama kepada pihak polis supaya keempat-empat mereka dapat dikesan,” katanya. – Bernama

Penafian: Kenyataan berita atau artikel ini adalah pandangan peribadi penulis dan tidak mewakili pendirian rasmi Media Isma Sdn Bhd atau Portal Islam dan Melayu Ismaweb.net.

Artikel berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button