Dunia

COVID-19: 614 kes baharu di Singapura

Jadikan jumlah keseluruhan kes di negara itu 30,426

SINGAPURA, 29 Ramadan 1441H, Jumaat – Singapura dalam pengesahan awal memaklumkan tambahan 614 kes jangkitan COVID-19 hari ini, dengan kebanyakannya melibatkan pekerja migran di asrama, menjadikan jumlah keseluruhannya kini mencapai 30,426 kes.

Data tengah hari menunjukkan hanya empat kes melibatkan rakyat Singapura atau penduduk tetap, menurut Kementerian Kesihatan Singapura dalam kenyataan hari ini.

Menerusi data penuh yang dikeluarkan Khamis, Singapura menklasifikasikan 1,691 sebagai kes komuniti, 580 kes yang diimport, dan 27,541 melibatkan pekerja asing yang tinggal di asrama.

Sehingga Khamis, kementerian itu berkata sejumlah 12,117 pesakit telah sembuh sepenuhnya daripada jangkitan itu, dan dibenarkan keluar dari hospital atau kemudahan penjagaan komuniti.

Tiga kluster dikaitkan dengan Natureland East Coast; Wing Fong Court; dan 112, Neythal Road; telah ditutup semalam, menjadikan kini tiada lagi kes yang dikaitkan dengan tempat-tempat ini sejak 28 hari lepas.

Kementerian itu turut mengenal pasti satu kluster baharu di Orange Valley Nursing of Simei Street. – Bernama

Penafian: Kenyataan berita atau artikel ini adalah pandangan peribadi penulis dan tidak mewakili pendirian rasmi Media Isma Sdn Bhd atau Portal Islam dan Melayu Ismaweb.net.

Artikel berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button