Berita Utama

Muhyiddin beri pengiktirafan terhadap petugas barisan hadapan

Pengurusan kesihatan Malaysia antara yang terbaik di dunia

PUTRAJAYA, 29 Ramadan 1441H, Jumaat – Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin memberikan penghargaan dan pengiktirafan terhadap semua petugas barisan hadapan dalam memutuskan rantaian wabak COVID-19 di negara ini.

Bercakap pada sidang video kira-kira 30 minit bersama barisan hadapan negara yang terbabit dalam menangani COVID-19, Muhyiddin berkata pengiktirafan berkenaan bukan sahaja diberikan di negara malah di peringkat antarabangsa.

“Usaha yang telah dilakukan ini telah memberi kesan. Ini adalah sesuatu yang kita patut berbangga bahawa Malaysia antara yang terbaik di dunia dari segi pengurusan wabak COVID-19.

“Saya rasa ia satu pengiktirafan, kredit (penghargaan) kepada semua yang terlibat dan bekerja keras selama ini,” katanya.

Selain itu, Muhyiddin berkata, pengurusan kesihatan Malaysia merupakan antara yang terbaik di dunia.

“Ini satu kredit yang saya cukup bangga dan saya kira ini satu contoh bahawa memang kita berupaya sebab itu walaupun nampaknya graf (COVID-19) sudah menurun tetapi belum sampai ke paras mendatar,” katanya.

Muhyiddin berkata, inisiatif berkenaan perlu diteruskan “rakyat harus ke depan untuk memainkan peranan juga, jadi saya hendak ucapkan terima kasih kerana berpeluang bercakap secara santai”.

Beliau sekali lagi mengiktiraf peranan dan sumbangan besar yang dimainkan oleh semua pihak untuk membantu meletakkan Malaysia di satu keadaan yang lebih baik daripada masa-masa lepas.

Sidang video itu disertai wakil daripada Kementerian Kesihatan Malaysia, Angkatan Tentera Malaysia, Polis Diraja Malaysia, Jabatan Imigresen Malaysia, Jabatan Bomba dan Penyelamat, Angkatan Pertahanan Awam Malaysia, Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia dan Jabatan Sukarelawan Malaysia. – Bernama

Penafian: Kenyataan berita atau artikel ini adalah pandangan peribadi penulis dan tidak mewakili pendirian rasmi Media Isma Sdn Bhd atau Portal Islam dan Melayu Ismaweb.net.

Artikel berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button