Berita Utama

PM negatif COVID-19, perlu jalani kuarantin susulan pegawai positif wabak

Kuarantin di rumah masing-masing selama 14 hari bermula hari ini

KUALA LUMPUR, 29 Ramadan 1441H, Jumaat – Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yasin telah disahkan negatif COVID-19 namun perlu menjalani kuarantin selama 14 hari di rumahnya, susulan seorang pegawai yang hadir pada mesyuarat pasca-Kabinet yang dipengerusikan Perdana Menteri Rabu lalu telah disahkan positif COVID-19.

Pejabat Perdana Menteri dalam satu kenyataan berkata semua ahli mesyuarat di Pejabat Perdana Menteri itu juga telah diarah supaya menjalani ujian saringan dan kuarantin di rumah masing-masing selama 14 hari bermula hari ini.

“Perdana Menteri telah menjalani ujian saringan COVID-19 pagi tadi dan disahkan negatif. Bagaimanapun, menurut Perintah Pengawasan dan Pemerhatian bagi Kontak COVID-19 (Seksyen 15(1) Akta 342), Perdana Menteri perlu menjalani kuarantin di rumah selama 14 hari mulai petang ini,” katanya.

Menurut kenyataan itu, setiap mesyuarat yang diadakan di Pejabat Perdana Menteri mengamalkan penjarakan sosial dan penjagaan kesihatan ketat setiap masa. – Bernama

Penafian: Kenyataan berita atau artikel ini adalah pandangan peribadi penulis dan tidak mewakili pendirian rasmi Media Isma Sdn Bhd atau Portal Islam dan Melayu Ismaweb.net.

Artikel berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button