Berita Utama

SPRM terima laporan terhadap bekas menteri, Peguam Negara

Didakwa melakukan salah guna kuasa ketika dalam kerajaan

GEORGE TOWN, 11 Syawal 1441H, Rabu – Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Pulau Pinang hari ini menerima satu laporan yang dibuat terhadap seorang bekas menteri dan bekas peguam negara, kerana didakwa melakukan salah guna kuasa ketika dalam kerajaan.

Laporan itu dibuat aktivis masyarakat Mohsin Abdul Latif, di ibu pejabat SPRM Pulau Pinang di Jalan Sultan Ahmad Shah, di sini.

“Setelah membaca kandungan surat yang tular semalam, saya beranggapan keputusan bekas peguam negara telah dipengaruhi oleh bekas menteri itu.

“Justeru, saya memohon pihak SPRM menyiasat, sama ada berlaku penyalahgunaan kuasa dalam perkara itu atau tidak,” katanya kepada pemberita sebelum membuat laporan tersebut. Mohsin turut diiringi seorang lagi aktivis masyarakat Mohamad Amin Abdul Kadir.

Sementara itu, Pengarah SPRM Pulau Pinang Lim Bee Kean ketika dihubungi, mengesahkan menerima laporan berkenaan. – Bernama

Penafian: Kenyataan berita atau artikel ini adalah pandangan peribadi penulis dan tidak mewakili pendirian rasmi Media Isma Sdn Bhd atau Portal Islam dan Melayu Ismaweb.net.

Artikel berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button