Berita Utama

Ahli Parlimen Pasir Salak positif COVID-19

Lakukan ujian saringan semalam terima keputusan hari ini

KUALA LUMPUR, 7 Jamadilakhir 1442H, Rabu – Ahli Parlimen Pasir Salak yang juga Pengerusi Prasarana Malaysia Berhad Datuk Seri Tajuddin Abdul Rahman disahkan positif COVID-19.

Menurut hantaran menerusi Facebook rasminya, Tajuddin yang melakukan ujian saringan itu semalam menerima keputusannya hari ini.

“Tajuddin memohon maaf atas sebarang kesulitan dan berterima kasih kepada semua pihak yang mendoakan beliau. Bagi mereka yang mempunyai kontak rapat dengan beliau eloklah melakukan ujian saringan COVID-19,” demikian menurut hantaran tersebut.

Pada satu sidang media 12 Januari lalu, Tajuddin dilihat duduk bersebelahan dengan Ahli Parlimen Padang Rengas Datuk Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz yang disahkan positif COVID-19 semalam.

Selain Mohamed Nazri, Menteri Perpaduan Negara Datuk Halimah Sadique juga disahkan positif COVID-19 semalam.

Sebelum ini, turut disahkan positif antaranya Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Ekonomi) Datuk Seri Mustapa Mohamed, Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat Datuk Seri Rina Mohd Harun serta Timbalan Menteri Komunikasi dan Multimedia Datuk Zahidi Zainul Abidin. – Bernama

Penafian: Kenyataan berita atau artikel ini adalah pandangan peribadi penulis dan tidak mewakili pendirian rasmi Media Isma Sdn Bhd atau Portal Islam dan Melayu Ismaweb.net.

Artikel berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button