Berita Utama

Bersatu setuju dengan PAS, tolak politik kepentingan peribadi

Ketegasan PAS lambang sikap prihatin terhadap rakyat

KUALA LUMPUR, 21 Syaaban 1442H, Sabtu – Ketua Penerangan Bersatu Datuk Wan Saiful Wan Jan bersetuju dengan kenyataan Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang bahawa politik yang bertujuan menyelamatkan peribadi pemimpin dan kumpulannya tanpa menghiraukan rintihan rakyat, perlu ditolak.

Wan Saiful berkata pandangan tersebut merupakan ketegasan yang melambangkan keprihatinan terhadap nasib rakyat.

“Dalam suasana hari ini, kita perlukan keikhlasan dan kejujuran untuk menyantuni dan membantu rakyat. Bukan retorik lakonan seolah-olah ikhlas dan jujur, tetapi sebenarnya hanya mahu membolot kuasa untuk kepentingan diri sendiri,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Semalam, Abdul Hadi menerusi hantaran di Facebook miliknya berkata PAS menegaskan parti itu menolak muafakat yang berpecah dan menyeleweng daripada Muafakat Nasional (MN) yang asal.

Pada masa sama Abdul Hadi berkata parti itu juga menolak agenda yang bertujuan semata-mata untuk menyelamatkan peribadi pemimpin dan kumpulannya, bukan untuk menyelamatkan negara dan semua rakyat. – Bernama

Penafian: Kenyataan berita atau artikel ini adalah pandangan peribadi penulis dan tidak mewakili pendirian rasmi Media Isma Sdn Bhd atau Portal Islam dan Melayu Ismaweb.net.

Artikel berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button