Berita Utama

Berita tular Kelantan bakal dikena PKP tidak benar

Minta orang ramai tidak sebarkan berita, rujuk laman rasmi MKN

KOTA BHARU, 2 Ramadan 1442H, Rabu – Penularan rakaman audio di media sosial kononnya negeri Kelantan bakal dikenakan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) adalah tidak benar, kata Ketua Polis Negeri Datuk Shafien Mamat.

Justeru, beliau meminta orang ramai merujuk kepada laman rasmi Majlis Keselamatan Negara (MKN) Kelantan bagi mendapatkan maklumat terkini keadaan dan arahan semasa dalam membendung penularan COVID-19 di negeri ini.

Dalam kenyataan di sini hari ini, beliau menasihatkan orang ramai supaya tidak menularkan atau menyebarkan sebarang berita tidak benar tanpa merujuk kesahihannya.

Kenyataan tersebut dikeluarkan susulan tular satu rakaman audio seorang lelaki berdurasi 3 minit 18 saat menerusi aplikasi WhatApps yang mengatakan PKP akan dilaksanakan di Kelantan bermula 14 hingga 21 April ini.

Kelmarin, kerajaan mengumumkan PKP Bersyarat (PKPB) di Kelantan, Selangor, Johor, Kuala Lumpur dan Pulau Pinang dilanjutkan bermula 15 sehingga 28 April ini. – Bernama

Penafian: Kenyataan berita atau artikel ini adalah pandangan peribadi penulis dan tidak mewakili pendirian rasmi Media Isma Sdn Bhd atau Portal Islam dan Melayu Ismaweb.net.

Artikel berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button