Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Berita Utama

Aidilfitri: Cuti pegawai, anggota polis seluruh negara dibekukan

Persiapan penugasan musim perayaan bakal disambut bulan depan

KUALA LUMPUR, 16 Ramadan 1442H, Rabu – Kesemua cuti pegawai dan anggota polis di seluruh negara akan dibekukan sebagai persiapan bagi penugasan musim perayaan yang bakal disambut pada bulan depan, kata Ketua Polis Negara Tan Sri Abdul Hamid Bador.

Beliau berkata langkah itu bertujuan untuk memastikan kelancaran sambutan semasa musim perayaan.

“Kami akan laksanakan kawalan pergerakan seperti yang telah dilaksanakan semasa tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) pada tahun lepas walaupun tiada arahan PKP dikeluarkan.

“Sepertimana yang dilakukan pada tahun lepas, seramai 46,000 anggota yang telah ditugaskan dan 12,000 yang lain adalah berada dalam mod standby,” katanya pada sidang media selepas majlis penyampaian Surat Penghargaan Tolak Rasuah PDRM di Bukit Aman di sini hari ini.

Abdul Hamid berkata polis juga memperketatkan sekatan jalan raya di setiap Plaza Tol pada Aidilfitri ini bagi mengelakkan berlakunya rentas negeri. – Bernama

Penafian: Kenyataan berita atau artikel ini adalah pandangan peribadi penulis dan tidak mewakili pendirian rasmi Media Isma Sdn Bhd atau Portal Islam dan Melayu Ismaweb.net.

Artikel berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button