Berita Utama

Saifuddin Abdullah positif COVID-19

Masih jalani kuarantin di rumah sementara tunggu kemasukan ke wad

BANGI, 17 Ramadan 1442H, Khamis – Menteri Komunikasi dan Multimedia, Datuk Saifuddin Abdullah disahkan positif COVID-19 setelah mendapat keputusan ujian saringan, malam tadi.

Pejabat Kementerian Komunikasi dan Multimedia Malaysia (KKMM) memberitahu, beliau akan menjalani tempoh kuarantin mengikut saranan dan pemantauan rapi oleh pihak Kementerian Kesihatan (KKM).

Kata kementerian lagi, setakat ini, Saifuddin sedang menjalani kuarantin di rumah sementara menunggu kemasukan ke wad di hospital.

“Sepanjang tempoh rawatan dan kuarantin, Datuk Saifuddin akan terus memantau dan memastikan segala urusan kementerian berjalan dengan lancar.

“Datuk Saifuddin mengucapkan terima kasih kepada semua pihak yang telah mendoakan kesembuhan beliau dan memohon maaf di atas kesulitan yang timbul akibat daripada situasi ini,” kata KKMM dalam kenyataan, hari ini.

Penafian: Kenyataan berita atau artikel ini adalah pandangan peribadi penulis dan tidak mewakili pendirian rasmi Media Isma Sdn Bhd atau Portal Islam dan Melayu Ismaweb.net.

Artikel berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button