Berita Utama

Belanjawan 2022 tumpu soal bantu rakyat: PM

'Kalau ada duit kita akan gunakan berapa ratus bilion pun untuk bantu rakyat'

KUALA LUMPUR, 12 Syawal 1442H, Isnin – Usaha membantu rakyat khususnya dalam menangani kesan pandemik COVID-19 akan menjadi tumpuan Belanjawan 2022, kata Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin.

“Kalau ada duit kita akan gunakan berapa ratus bilion pun untuk bantu rakyat dan itu akan datang insya-Allah,” katanya dalam Bicara Khas Cabaran Pandemik COVID-19 eksklusif bersama Perdana Menteri yang disiarkan di RTM dan Bernama TV.

Muhyiddin berkata kerajaan ketika ini telah melaksanakan pelbagai inisiatif bagi membantu semua kumpulan rentan yang terkesan berikutan COVID-19.

“Bantuan itu masih berjalan supaya kesan daripada pandemik dan kawalan ketat (SOP) yang dikenakan tidaklah membawa kesan yang terlalu ketara sampai rakyat hidup dalam keadaan susah, papa kedana… saya tak suka dengar itu.

“Sebagai Perdana Menteri saya berasa sedih dan sebab itu kita tolong seberapa yang boleh dan termampu,” katanya. – Bernama

Penafian: Kenyataan berita atau artikel ini adalah pandangan peribadi penulis dan tidak mewakili pendirian rasmi Media Isma Sdn Bhd atau Portal Islam dan Melayu Ismaweb.net.

Artikel berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button