Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Berita UtamaDunia

Jangan teruskan ‘March of the Flags’! Hamas beri amaran kepada Israel

Peserta perarakan nyanyi lagu rasis, kibar bendera Israel di kawasan umat Islam

BAITULMAQDIS, 4 Zulkaedah 1442H, Selasa – Pergerakan Perjuangan Islam Palestin (Hamas) memberi amaran kepada rejim negara haram Israel supaya tidak meneruskan perarakan ‘March of the Flags’, di Kota Lama Baitulmaqdis.

Dalam satu kenyataan, Hamas berkata, perarakan bendera Israel itu dilakukan bagi memecah belahkan Masjid Al-Aqsa, yang juga sebahagian daripada rancangan rejim pengganas Zionis dengan sokongan Amerika Syarikat (AS).

Pergerakan Islam itu berkata, Israel bertanggungjawab sepenuhnya atas kekejaman di Masjid Al-Aqsa dan Baitulmaqdis.

Hamas turut meminta rakyat Palestin di Baitulmaqdis untuk menentang rejim penjajah Israel melalui pelbagai cara.

Kenyataan itu turut menuntut Pihak Berkuasa Palestin (PA) supaya menghentikan koordinasi keselamatan dengan Israel.

Malah, Hamas turut menyeru Raja, Parlimen dan pemerintah serta kapitalis-kapitalis di Jordan supaya bekerjasama dalam menjaga tempat-tempat suci di Baitulmaqdis terutamanya Masjid Al-Aqsa selain menggesa Israel menghentikan penindasannya.

Perarakan March of the Flags menyaksikan pelampau Yahudi membanjiri kawasan-kawasan umat Islam bagi meraikan gelombang kedua pembersihan etnik oleh rejim pengganas Zionis pada 1967.

Peserta perarakan itu menyanyikan lagu kematian kepada orang Arab, lagu-lagu rasis yang menyinggung perasaan sambil mengibarkan bendera Israel. -Agensi

Penafian: Kenyataan berita atau artikel ini adalah pandangan peribadi penulis dan tidak mewakili pendirian rasmi Media Isma Sdn Bhd atau Portal Islam dan Melayu Ismaweb.net.

Artikel berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button