Berita Utama

Sibuk jadi ‘hero’ di Raub, apa kepentingan Ronnie dalam isu kebun haram?

Sanggup rentas negeri ke Pahang demi cetus ketegangan dengan polis

BANGI, 25 Zulkaedah 1442H, Selasa – Ahli politik sepatutnya berkhidmat untuk rakyat dan bukan bagi pihak yang ada kepentingan peribadi semata-mata.

Justeru, keberadaan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Sungai Pelek, Ronnie Liu Tian Khiew yang sanggup merentas negeri ‘berjuang’ di Parlimen Raub mencetuskan tanda tanya, apakah ada kepentingan tersembunyi.

Ketua Penerangan Parti Barisan Jemaah Islamiah Se-Malaysia (BERJASA) Bahagian Sepang, Asyraf Badhrulhisham berkata, tindakan pemimpin DAP itu merentas negeri ke Pahang demi untuk mencetuskan ketegangan dengan pihak polis patut dipersoalkan.

“Ronnie, kamu wakil rakyat, bukan wakil penceroboh haram! Ataupun memang sebenarnya kamu adalah pengkhianat yang menerima ‘ganjaran’ kerana bertindak hero?

“Atau kamu sebenarnya hanya menggunakan DUN56 Sungai Pelek sebagai alatan kamu mendapat kuasa tapi kesetiaan dan khidmat kamu kepada pihak lain?

“Cuba terus terang, apa kepentingan kamu dalam isu pencerobohan tanah haram di Raub?,” katanya dalam kenyataan, hari ini.

Serentak itu, Asyraf menggesa pengundi Sungai Pelek supaya tidak lagi memberi peluang kepada pemimpin biadab seperti Ronnie dan partinya pada pilihan raya akan datang.

“Rakyat seharusnya mendapat pemimpin yang adil, berwibawa dan dekat dengan isu rakyat. Bukan pengkhianat seperti Ronnie!,” katanya.

Penafian: Kenyataan berita atau artikel ini adalah pandangan peribadi penulis dan tidak mewakili pendirian rasmi Media Isma Sdn Bhd atau Portal Islam dan Melayu Ismaweb.net.

Artikel berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button