Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Berita Utama

Sultan Johor titah syarat ketat MM2H disemak segera

Kekalkan syarat lama dengan buat berapa penambahbaikan

JOHOR BAHRU, 18 Safar 1443H, Sabtu – Sultan Johor, Sultan Ibrahim Sultan Iskandar hari ini bertitah kerajaan perlu menyegerakan semakan semula syarat ketat Program Malaysia Rumah Keduaku (MM2H) yang ditetapkan baru-baru ini.

Ini kerana Johor merupakan antara destinasi utama pelaburan asing, selain antara penyumbang utama kepada pertumbuhan ekonomi negara.

Baginda bertitah, Johor bukan sahaja berjiran dengan Singapura, malah Program MM2H adalah antara penyumbang kepada kekuatan ekonomi negeri.

“Kaji semula syarat ketat yang ditetapkan sebelum ini dan kekalkan juga syarat lama dengan membuat berapa penambahbaikan supaya ia dapat memberikan imbangan positif khususnya pertumbuhan ekonomi,” titah baginda.

Baginda membangkitkan perkara itu ketika menerima menghadap Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob di Istana Pasir Pelangi, di sini hari ini.

Dalam pertemuan itu, Sultan Ibrahim turut membincangkan pelbagai perkara lain berkaitan kemajuan negeri Johor.

Pertemuan turut dihadiri Menteri Besar Johor, Datuk Hasni Mohammad.

Ini merupakan kunjungan rasmi pertama Ismail Sabri yang juga Ahli Parlimen Bera selepas mengangkat sumpah sebagai Perdana Menteri ke-9 pada 21 Ogos lalu.

Penafian: Kenyataan berita atau artikel ini adalah pandangan peribadi penulis dan tidak mewakili pendirian rasmi Media Isma Sdn Bhd atau Portal Islam dan Melayu Ismaweb.net.

Artikel berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button