Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Berita Utama

17 individu buat laporan tegakkan hak enggan vaksin

Polis tak dapat ambil tindakan, rujuk Jabatan Kesihatan Negeri

PASIR MAS, 10 Rabiulawal 1443H, Ahad – Seramai 17 individu membuat laporan polis demi menegakkan hak individu yang enggan menerima vaksin COVID-19.

Ketua Polis Daerah Pasir Mas, Asisten Komisioner Nasaruddin Md Nasir memaklumkan, mereka membuat laporan secara berasingan antara Januari dan September.

Katanya, mereka adalah penduduk tempatan, berumur antara 30 hingga 50 tahun yang datang dari pelbagai lapisan masyarakat dan berbeza latar belakang agama.

“Kami (polis) tidak dapat mengambil tindakan terhadap mereka dan akan merujuk laporan tersebut ke Jabatan Kesihatan Negeri,” katanya seperti dilapor NST.

Semalam, dilaporkan bahawa kerajaan akan mengambil pendekatan tegas terhadap mereka yang enggan diberi vaksin dengan ‘terus menyukarkan hidup mereka’.

Menteri Kesihatan, Khairy Jamaluddin, bagaimanapun, mengatakan mereka yang tidak dapat divaksin kerana alasan kesihatan tidak akan terkesan kerana mereka akan diberikan pengecualian digital MySejahtera.

Katanya, ketika ini golongan belum menerima vaksin tidak dibenarkan makan di restoran mahu pun memasuki pusat beli-belah, selain dijangka lebih banyak batasan akan ditetapkan kemudian.

Penafian: Kenyataan berita atau artikel ini adalah pandangan peribadi penulis dan tidak mewakili pendirian rasmi Media Isma Sdn Bhd atau Portal Islam dan Melayu Ismaweb.net.

Artikel berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button