Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Berita Utama

SPR bersedia kendali proses penamaan calon esok

Segalanya telah siap ikut SOP ketat dan diharap semua berjalan lancar

MELAKA, 2 Rabiulakhir 1443H, Ahad – Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) telah bersedia sepenuhnya untuk mengendalikan proses penamaan calon bagi Pilihan Raya Negeri (PRN) Melaka esok, kata Pengerusi SPR Datuk Abdul Ghani Salleh.

“Segalanya telah siap mengikut SOP (prosedur operasi standard) yang ketat dan diharap semuanya berjalan dengan lancar. Kita berhubung rapat dengan pelbagai pihak termasuk pihak meteorologi bagi ramalan cuaca dan bersedia sekiranya hujan pada waktu penamaan calon berlangsung,” katanya kepada Bernama.

Tinjauan Bernama hari ini mendapati sesi simulasi proses penamaan calon menjadi sebahagian daripada aktiviti persediaan akhir petugas SPR di 28 Pusat Penamaan Calon (PPC) menjelang hari penamaan calon.

Persiapan lain yang dilaksanakan termasuk susun atur kedudukan calon, pencadang dan pegawai di dalam dewan mengikut prosedur operasi standard (SOP) yang ditetapkan serta proses semakan borang, dokumen dan status insolvensi yang akan dikemukakan calon kepada Pegawai Pengurus Pilihan Raya.

Mengikut peraturan SPR, proses penamaan calon berlangsung hanya satu jam iaitu bermula pada 9 hingga 10 pagi. – Bernama

Penafian: Kenyataan berita atau artikel ini adalah pandangan peribadi penulis dan tidak mewakili pendirian rasmi Media Isma Sdn Bhd atau Portal Islam dan Melayu Ismaweb.net.

Artikel berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button