Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Berita Utama

PRN Johor: Tolak calon, parti bawa ideologi liberal

Pengundi jangan lupa, wujud pemimpin derhaka pada institusi diraja

JOHOR BAHRU, 28 Jamadilakhir 1443H, Isnin – Majlis Belia Negeri Johor (MBNJ) menggesa pengundi Pilihan Raya Negeri (PRN) menolak calon-calon atau parti politik yang membawa ideologi berbentuk ekstrem dan liberal.

Presidennya, Md Salleheen Mohamad berkata, pihaknya menyeru kepada para pengundi terutama golongan belia Johor agar bijak memilih parti yang akan memimpin negeri tersebut.

“Jangan kita pilih parti membawa ideologi liberal yang ekstrem bertapak di negeri Johor. Belia Johor adalah belia yang berakhlak terpuji, taat pada agama, taat kepada raja dan sayang akan negeri ini. 

“Kita tidak boleh menyokong parti berlandaskan liberal yang ekstrem, tiada budi bahasa dan bertindak sesuatu di luar batasan,” katanya dalam kenyataan, hari ini.

Katanya, gesaan itu dibuat kerana PRN Johor kali ini dilihat luar biasa serta melibatkan pelbagai parti politik sama ada yang lama mahupun baharu.

Pada masa sama, Md Salleheen menasihatkan agar tidak lupa akan wujudnya golongan pemimpin yang derhaka kepada institusi diraja, minum arak secara terbuka, menyokong budaya seks bebas dan perbuatan songsang lain.

“Pemimpin dan parti seperti itu perlu ditolak untuk terus berada di bumi Johor. 

“Kita perlu sentiasa mempunyai akhlak yang terpuji dan tidak melanggar sebarang batas yang ditetapkan agama,” katanya.

Penafian: Kenyataan berita atau artikel ini adalah pandangan peribadi penulis dan tidak mewakili pendirian rasmi Media Isma Sdn Bhd atau Portal Islam dan Melayu Ismaweb.net.

Artikel berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button