Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Berita Utama

MDA batal kelulusan bersyarat dua kit ujian kendiri COVID-19

Dua syarikat gagal patuhi syarat kelulusan diberi

BANGI, 9 Ramadan 1443H, Isnin – Pihak Berkuasa Peranti Perubatan (MDA) membatalkan kelulusan bersyarat dua jenama kit ujian kendiri COVID-19 daripada Innovac Technology Sdn Bhd dan Conan Medical Technology Berhad.

Dalam kenyataan di Facebook, MDA memaklumkan, pembatalan itu berkuatkuasa serta-merta kerana jenama tersebut gagal mematuhi syarat kelulusan yang diberi.

“Pihak MDA membatalkan kelulusan bersyarat bagi Innovac Technology Sdn Bhd dan Conan Medical Technology Berhad.

“Pembatalan ini (kelulusan bersyarat) dibuat kerana syarikat tersebut telah gagal mematuhi syarat kelulusan yang diberikan oleh MDA dan berkuatkuasa serta-merta,” katanya.

Berikutan itu, MDA menasihatkan pengguna supaya tidak membeli atau menggunakan kit ujian kendiri COVID-19 ini kerana dikhuatiri tidak selamat untuk digunakan.

Penafian: Kenyataan berita atau artikel ini adalah pandangan peribadi penulis dan tidak mewakili pendirian rasmi Media Isma Sdn Bhd atau Portal Islam dan Melayu Ismaweb.net.

Artikel berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button