Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Berita Utama

‘Sampaikan salam saya buat keluarga di kampung’: PM

Ismail Sabri ingatkan rakyat berhati-hati memandu di jalan raya

BANGI, 28 Ramadan 1443H, Sabtu – Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob mengingatkan rakyat Malaysia yang pulang ke kampung sempena sambutan Aidilfitri untuk berhati-hati memandu di jalan raya.

Beliau dalam kenyataan di Facebook turut meraikan suka dan tawa Keluarga Malaysia setelah dua tahun tidak menikmati sambutan perayaan di kampung halaman.

“Sudah ramai yang pulang ke kampung ya? Alhamdulillah. Saya lihat di media sosial, ramai yang ‘update’ mereka sedang dalam perjalanan pulang ke kampung. Ada juga yang sudah pun tiba di kampung halaman.

“Ada yang berkira-kira hendak balik hari apa, malah ada yang masih ‘tawar-menawar’ hendak pulang ke kampung suami atau isteri.

“Sampaikan salam saya buat keluarga kalian di kampung. Saya sayang semua,” katanya.

Sejak semalam, warga kota sudah mula bercuti dan pulang ke kampung halaman bagi meraikan perayaan Hari Raya Aidilfitri dijangka pada Selasa ini.

Pihak berkuasa menjangkakan kira-kira 14 juta kenderaan berada di atas jalan raya bermula hari ini selama tiga hari sebelum Aidilfitri.

Penafian: Kenyataan berita atau artikel ini adalah pandangan peribadi penulis dan tidak mewakili pendirian rasmi Media Isma Sdn Bhd atau Portal Islam dan Melayu Ismaweb.net.

Artikel berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button