Berita Utama

2 kemalangan sebabkan kesesakan di Lebuh Raya PLUS

Bagaimanapun aliran trafik di lebuh raya utama lain dilaporkan lancar

KUALA LUMPUR, 4 Syawal 1443H, Khamis – Kemalangan melibatkan sebuah kereta dan lori di laluan Paguh-Yong Peng di KM115.9 Projek Lebuhraya Utara Selatan (PLUS) telah mengakibatkan kesesakan trafik sejauh 3.3 kilometer arah selatan lebuh raya itu pagi ini.

Lembaga Lebuhraya Malaysia (LLM) di laman Twitter melaporkan terdapat juga kemalangan di laluan Tapah-Gopeng di KM308.5 arah utara menyebabkan lorong kanan terhalang.

“Kemalangan tersebut (laluan Tapah-Gopeng) menyebabkan kesesakan berlaku sepanjang 2.8 kilometer arah utara,” demikian menurut laporan tersebut.

Aliran trafik di lebuh raya utama yang lain termasuk di sekitar Lembah Klang dilaporkan bergerak lancar dan terkawal pada hari keempat sambutan Aidilfitri, hari ini.

Orang ramai boleh mendapatkan maklumat trafik terkini menerusi talian bebas tol Plusline di 1-800-88-0000 dan laman Twitter di www.twitter.com/plustrafik atau talian LLM di 1-800-88-7752 serta laman Twitter di www.twitter.com/LLMinfotrafik. – Bernama

Penafian: Kenyataan berita atau artikel ini adalah pandangan peribadi penulis dan tidak mewakili pendirian rasmi Media Isma Sdn Bhd atau Portal Islam dan Melayu Ismaweb.net.

Artikel berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button