Berita Utama

PN susun strategi 100 hari hadapi PRN

Selesai pembahagian kerusi DUN di enam negeri

KUALA LUMPUR, 4 Ramadan 1444H, Ahad – Perikatan Nasional (PN) sudah menyelesaikan pembahagian kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) di enam negeri yang akan menghadapi Pilihan Raya Negeri (PRN) tahun ini, kata Ketua Pengarah Pilihan Raya gabungan itu, Datuk Seri Muhammad Sanusi Md Nor.

Muhammad Sanusi yang juga Menteri Besar (MB) Kedah berkata, bagaimanapun keputusan yang dicapai di peringkat enam negeri itu akan dibawa kepada PN pusat dimuktamadkan.

“Kita sudah selesaikan pembahagian kerusi di peringkat negeri,” katanya. 

Muhammad Sanusi berkata, gabungan itu juga telah melancarkan jenteranya dan menyusun strategi untuk 100 hari bagi menghadapi PRN sekali gus telah melantik ‘Mas’ul’ (koordinator) di setiap negeri yang akan bertanding pada PRN kali ini.

Mengenai kutipan dana berkenaan, Muhammad Sanusi berkata pihaknya menyasarkan untuk membiayai 100 rumah kontena yang mempunyai satu bilik tidur, ruang tamu, ruang masak dan tandas kepada rakyat Turkiye yang terjejas bencana gempa bumi dengan harga RM30,000 untuk sebuah kontena. 

“Tujuan kita buat majlis hari ini untuk ke arah mendapatkan dana untuk membiayai rumah sementara ini,” katanya.  – Bernama

Penafian: Kenyataan berita atau artikel ini adalah pandangan peribadi penulis dan tidak mewakili pendirian rasmi Media Isma Sdn Bhd atau Portal Islam dan Melayu Ismaweb.net.

Artikel berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button