Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Berita UtamaDunia

Ukraine kenakan sekatan 692 individu dari Russia, Belarus

Larangan kemasukan berlanjutan hingga tempoh 50 tahun

BANGI, 25 Ramadan 1444H, Ahad – Presiden Ukraine, Volodymyr Zelensky mengenakan sekatan ke atas 692 individu dan entiti perundangan dari Russia dan Belarus.

Menurut dekri yang dikeluarkan di laman web presiden, sekatan itu diperkenalkan terhadap 438 individu dan 254 ahli perniagaan daripada kedua-dua negara.

Sekatan itu juga turut dikenakan kepada anak perempuan Menteri Pertahanan Russia, Kesenian Shoygu, Menteri Sukan dan Pelancongan Belarus, Sergey Kovalchuk dan bekas atlet Russia, Svetlana Khorkina.

Larangan kemasukan itu berkuat kuasa serta merta dan berlanjutan sehingga tempoh 50 tahun.

Sekatan yang dikenakan termasuk larangan masuk ke wilayah Ukraine, menyediakan visa ke Ukraine, pembatalan lawatan rasmi bagi tujuan perniagaan dan ekonomi terhadap individu yang disekat. -Agensi

Penafian: Kenyataan berita atau artikel ini adalah pandangan peribadi penulis dan tidak mewakili pendirian rasmi Media Isma Sdn Bhd atau Portal Islam dan Melayu Ismaweb.net.

Artikel berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button