Berita Utama

Tingkatkan kesatuan, selamatkan negara tercinta

Angkat kembali martabat negara, hidup suasana perpaduan

KUALA LUMPUR, 29 Ramadan 1444H, Khamis – Sempena Aidilfitri yang bakal tiba, Perdana Menteri,Datuk Seri Anwar Ibrahim menzahirkan harapan agar rakyat meningkatkan kesatuan dalam membangun dan menyelamatkan negara tercinta.

Anwar berkata, beliau percaya kesepaduan rakyat dapat mengangkat kembali martabat negara dan hidup dalam suasana perpaduan dengan lebih aman dan makmur.

“Sempena sambutan ini yang diraikan oleh semua umat Islam di negara kita dan seluruh dunia, saya ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri.

“Mari kita kuatkan semangat, kesatuan rakyat Malaysia, membangunkan negara, menyelamatkan negara dan memulakan daripada diri kita setelah Ramadan Kareem kita membersihkan diri, jiwa kita supaya mengangkat martabat keluarga kita, masyarakat kita, negara kita sebagai satu kesatuan,” kata Anwar.

Beliau berkata demikian menerusi video berdurasi dua minit 36 saat yang dimuat naik di Facebooknya.

Pada 10 April lepas, Pejabat Penyimpan Mohor Besar Raja-raja dalam satu kenyataan memaklumkan tarikh melihat anak bulan Syawal ditetapkan pada petang Khamis, 20 April bersamaan 29 Ramadan 1444 Hijrah di 29 lokasi terpilih di seluruh negara. – Bernama

Penafian: Kenyataan berita atau artikel ini adalah pandangan peribadi penulis dan tidak mewakili pendirian rasmi Media Isma Sdn Bhd atau Portal Islam dan Melayu Ismaweb.net.

Artikel berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button