Berita Utama

Trafik di semua lebuh raya utama lancar

Lokasi berhampiran Nilai, Plaza Tol Gombak sedikit sesak

KUALA LUMPUR, 1 Syawal 1444H, Sabtu – Trafik di semua lebuh raya utama di seluruh negara lancar pada hari pertama sambutan Aidilfitri. 

Jurucakap dari Pusat Pemantauan Lalu Lintas Plus berkata, secara keseluruhan, lalu lintas di kedua-dua lorong selatan dan utara adalah lancar, kecuali tiga lokasi. 

Lokasi-lokasi ini termasuk jalan selatan berhampiran Nilai, Plaza Tol Gombak, dan Genting Sempah, apabila lalu lintas sedikit sibuk. 

“Secara keseluruhan, keadaan lalu lintas adalah lancar dengan kebanyakan jalan lengang. Namun, di Nilai, Genting Sempah dan Gombak Tol Plaza, lalu lintas bergerak perlahan,” katanya.

Beliau seperti dilapor NST melaporkan bahawa tiada kemalangan besar berlaku setakat ini, dan pasukan tindak balas Plus berada di lapangan untuk memberikan bantuan kepada pemandu, jika diperlukan. 

Sementara itu, pemeriksaan ke atas Portal Infotrafik Pihak Berkuasa Lebuhraya Malaysia (MHA) juga menunjukkan trafik menuju utara dan selatan juga lancar.

Jalan-jalan di bandar, iaitu di ibu negara lancar dengan kurang trafik, kerana ramai yang telah kembali ke kampung halaman mereka untuk perayaan Hari Raya Aidilfitri. 

Pemandu juga boleh mendapatkan maklumat trafik terkini dengan menghubungi talian MHA di 1-800-88-7752 serta menyemak akaun Twitter MHA di www.twitter.com/llminfotrafik atau plusline bebas tol di 1-800-88-0000 dan di Twitter di www.twitter.com/plustrafik.

Penafian: Kenyataan berita atau artikel ini adalah pandangan peribadi penulis dan tidak mewakili pendirian rasmi Media Isma Sdn Bhd atau Portal Islam dan Melayu Ismaweb.net.

Artikel berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button