Berita Utama

Isu kerusi bertindih antara BN, PH selesai: Ahmad Zahid

Enggan dedah kawasan mana, tetapi babit satu dua kerusi

PUTRAJAYA, 24 Zulhijjah 1444H, Khamis – Barisan Nasional (BN) dan Pakatan Harapan (PH) telah menyelesaikan semua isu berkaitan pertindihan kerusi, kata Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi.

Pengerusi BN berkata, dengan selesainya semua isu ini, BN kini akan menumpukan perhatian kepada pilihan raya.

Bagaimanapun, beliau enggan mendedahkan kawasan ‘bertanding’ itu, yang dipercayai melibatkan satu atau dua kerusi.

“Ia adalah perkara dalaman antara Barisan dan Pakatan. Marilah kita selesaikan sesama sendiri. Malah ia sudah pun selesai,” katanya dalam kenyataan, hari ini.

Difahamkan, Ahmad Zahid dan Pengerusi PH, Datuk Seri Anwar Ibrahim mengadakan pertemuan empat mata selepas mesyuarat Majlis Perundingan Pimpinan Kerajaan Perpaduan pada Selasa malam untuk memuktamadkan perkara itu.

Ditanya sama ada kerusi berkenaan diberikan kepada BN, Ahmad Zahid berkata, tidak kira siapa yang mendapat kerusi itu tetapi parti dalam kerajaan perpaduan mengamalkan kebersamaan, persefahaman dan memberi dan menerima.

Timbalan Perdana Menteri itu berkata, akan BN bertanding lebih sedikit daripada 100 kerusi dalam pilihan raya yang akan diadakan di Negeri Sembilan, Selangor, Pulau Pinang, Kedah, Kelantan dan Terengganu.

Gabungan itu akan mengumumkan semua calonnya pada 21 Julai.

Penafian: Kenyataan berita atau artikel ini adalah pandangan peribadi penulis dan tidak mewakili pendirian rasmi Media Isma Sdn Bhd atau Portal Islam dan Melayu Ismaweb.net.

Artikel berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button