Berita Utama

PN kemuka 112 tawaran dalam manifesto ‘Selangor Baharu, Kita Bangkit’

Fokus ringankan kos sara hidup rakyat, rancakkan perniagaan dan ekonomi negeri

SHAH ALAM, 18 Muharram 1445H, Sabtu – Perikatan Nasional (PN) Selangor menawarkan 112 tawaran untuk dilaksanakan sekiranya dipilih mentadbir negeri ini pada Pilihan Raya Negeri (PRN), 12 Ogos ini.

Pengerusi PN, Tan Sri Muhyiddin Yassin ketika melancarkan manifesto bertemakan ‘Selangor Baharu, Kita Bangkit’ di sini malam tadi berkata, tawaran tersebut terkandung dalam tujuh tunjang utama dan 25 pendekatan dengan fokus utama meringankan kos sara hidup rakyat, merancakkan perniagaan dan ekonomi negeri. 

Tujuh tunjang itu meliputi Semarak Masyarakat Harmoni; Sejahterakan Kehidupan Rakyat; Junjung Prinsip Tadbir Urus dan Politik Yang Bersih; Ekonomi Masa Hadapan Yang Utuh; Wanita Teras Masyarakat dan Ekonomi Negeri; Modal Insan Gemilang dan Alam Lestari dan Infrastruktur Bestari. 

Hadir sama Pengerusi PN Selangor, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali, Pesuruhjaya PAS Selangor, Dr Ahmad Yunus Hairi, Pengerusi Bersatu Selangor, Datuk Abdul Rashid Asari dan Pengerusi Perhubungan Gerakan Selangor, Datuk Henry Teoh Kien Hong.

Pada PRN kali ini, PN bertanding di semua 56 kerusi Dewan Undangan Negeri yang dipertandingkan.- Bernama

Penafian: Kenyataan berita atau artikel ini adalah pandangan peribadi penulis dan tidak mewakili pendirian rasmi Media Isma Sdn Bhd atau Portal Islam dan Melayu Ismaweb.net.

Artikel berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button