Berita Utama

22 jalan ditutup sementara sempena Hari Kebangsaan

Penganjur sedia dua bas perantara mudahkan pergerakan orang ramai

KUALA LUMPUR, 6 Safar 1445H, Rabu – Sebanyak 22 jalan menghala ke lokasi sambutan Hari Kebangsaan 2023 di Putrajaya akan ditutup sementara bagi menjamin kelancaran acara sambutan pada 31 Ogos ini. 

Penolong Pengarah Pengurusan (Pentadbiran dan Belanjawan) Jabatan Pengurusan Polis Diraja Malaysia (PDRM), ACP Rizal Abd Rahman Sidek berkata, penutupan jalan itu akan bermula dari pukul 5 pagi hingga 11 pagi.

“Antara laluan terlibat ialah Persiaran Perdana dari Dataran Putra, Lebuh Wawasan, Lebuh Bestari, Lebuh Saujana menghala ke Persiaran Perdana, Jalan Pembangunan dari arah Jalan Tun Abdul Razak dan Jalan Pemodenan,” katanya dalam program temu bual di stesen radio Selangor. FM hari ini. 

Rizal berkata, untuk senarai penuh jalan yang ditutup, orang ramai boleh melayari Facebook rasmi Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik Kuala Lumpur.

Beliau berkata, bagi memudahkan pergerakan orang ramai, penganjur menyediakan dua bas perantara di Terminal Putrajaya Sentral dan di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC). – Bernama

Penafian: Kenyataan berita atau artikel ini adalah pandangan peribadi penulis dan tidak mewakili pendirian rasmi Media Isma Sdn Bhd atau Portal Islam dan Melayu Ismaweb.net.

Artikel berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button