Berita Utama

Laluan arah Timur hala Kuantan LPT1 ditutup

Semua trafik dilencong guna laluan arah barat, aliran kontra

KUANTAN, 28 Rabiulawal 1445H, Sabtu – Laluan arah Timur di Kilometer 124 Lebuhraya Pantai Timur Fasa 1 (LPT1) iaitu Lanchang ke Temerloh dekat sini, akan ditutup dan dilencongkan bermula Isnin depan (16 Oktober) hingga Mac 2024.

Pemegang konsesi LPT1 ANIH Berhad menerusi kenyataan hari ini memaklumkan, penutupan jalan di laluan menghala ke Kuantan itu, bagi membolehkan kerja peningkatan aras laluan utama dijalankan, dalam pelaksanaan projek tebatan banjir di lokasi terlibat.

“Sehubungan itu, semua trafik akan dilencongkan untuk menggunakan laluan arah barat (hala ke Kuala Lumpur) dan pelaksanaan aliran kontra akan dibuat sepanjang tempoh tersebut,” menurut kenyataan itu.

ANIH Berhad menasihatkan pengguna untuk merancang perjalanan dan mematuhi papan arah serta arahan petugas di lokasi untuk keselamatan.

Pengguna juga boleh mendapatkan informasi terkini di saluran ANIH TV atau media sosial ANIH Berhad di Facebook (@Lebuhraya Pantai Timur) dan X (@LPTTrafik), serta Lembaga Lebuhraya Malaysia di X (@llmtrafik) dan Facebook (@Lembaga Lebuhraya Malaysia) atau hubungi LPT-Line di 1-700-818-700 atau LLM di 1800-88-7752, jika berlaku kecemasan.- Bernama

Penafian: Kenyataan berita atau artikel ini adalah pandangan peribadi penulis dan tidak mewakili pendirian rasmi Media Isma Sdn Bhd atau Portal Islam dan Melayu Ismaweb.net.

Artikel berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button